четвртак, 27. септембар 2012.

Апотекарица спасава краља

Принцеза је рекла да то цвеће може излечити њеног оца, али да и зли чаробњак  хоће да га се домогне уз помоћ змаја да би направио напитак који ће га учинити бесмртним. За време ручка принцеза је била врло нерасположена због цвећа. У дворцу су сви били забринути, јер ако не успеју да сачувају цвеће и направе лек, краљ ће умрети. Спасоносна идеја синула је дворској апотекарици. Она је предложила принцези да не чекају нову чаробњакову пакост, већ да сами оберу све биљке и она да покуша да направи лек.
За то време, чаробњак је грдио змаја што му није донео цвеће и смишљао је нови план. Упутио се ка дворцу на леђима змаја, злобно се кикоћући. Али, када га је змај довео до дворске баште тамо не беше ниједног цветка. Чаробњак се разбеснео и претворио змаја у миша. Чаробњак је пао на тло и онесвестио се. Дворска стража је то искористила, везала чаробњака и бацила га у тамницу, а његов чаробни штапић су спалили.
У међувремену, апотекарица је пронашла прави рецепт и успела да направи лек за краља. Већ после првог гутљаја краљ се усправио у постељи и загрлио своју ћерку принцезу. Сви су били срећни што је краљ оздравио. Следеће недеље приређен је раскошан бал где је сваки гост донео на поклон  принцези кесицу семена свако од друге биљке.      

2 коментара:

Senka је рекао...

ОДЛИЧАН (5)

Анониман је рекао...

lepo je :*