среда, 8. јануар 2014.

Vladica i Milica

U jednom selu živeli su jedan siromašan trgovac i njegova porodica. Mnogo su radili ali to nije bilo dovoljno da se prehrane. Trgovac je imao dvoje dece sina Vladicu i kćer Milicu. Jednog dana posle teške bolesti umrla im je majka. 
Vladica i Milica nisu dugo ostali bez majke, otac se oženio jednom zlom ženom koja ih nije volela. Maćeha je spremala plan kako da se otarasi dece. Ubedila je muža da deca treba da odu do grada kako bi se prošetali i upoznali grad. Otac se protivio jer deca nikada nisu bila u gradu i plašio se da se ne izgube, ali je ipak morao da posluša svoju ženu. Jednog jutra otac je decu otpratio do autobusa i rekao im je da zapamte kojim autobusom treba da se vrate u selo. Kada su stigli u grad brat i sestra su se dogovorili da ostanu na autobuskoj stanici i sačekaju autobus za kući  da se ne bi izgubli. Milica je ipak zamolila brata da prošetaju do obližnje zgrade, to je bio veliki tržni centar. U tržnom centru je bilo mnogo radnji, ali im se najviše svidela radnja sa slatkišima. Oni su ušli u radnju i počeli da jedu slatkiše. Odjednom pojavi se jedna baka. Milica se uplašila, a Vladica nije ni primetio da je došla baka nego je nastavio da jede slatkiše. Baka zgrabi Vladicu za ruku i odvede ga iza radnje. Milica nije znala šta bi trebalo da uradi. Videla je auto na promociji, a pošto je znala da vozi traktor mislila je da sa je automobilom ista stvar. Milica gurne promotera udje u auto i poče da vozi. Razbila je zid od prodavnice slatkiša izvukla Vladicu iz ruku one bake i uvukla ga u auto. 
Milica ih je vozila u njihovo selo, vodila ih je kući. Otac ih je dočekao raširenih ruku, a maćeha je shvatila da od to dvoje nikad neće moći da se otarasi.

Нема коментара: