субота, 14. децембар 2013.

Čarobni vojnik

 Nastavak priče prema zadatom početku

Bio jednom jedan dečak kome je bilo užasno dosadno. Sve igračke koje je imao izgustirao je. Želeo je novu igračku, koju niko nije imao.

Posle nekog vremena,  zamolio je  mamu  da ga odvede u prodavnicu igračaka. Mama se složila sa tim. Kada su stigli u prodavnicu, dečak je razgledao. Svuda oko njega su bili automobili, lutke, medvedići, ali nažalost dečak ih je već sve imao. Sve je već pregledao sem one zabačene police na kraju. I tu je pogledao i ugledao nešto neverovatno. Tu su stajali super roleri sa tri funkcije. Prva funkcija je bila da u njima može da se trči, druga  da imaju mala krila za letenje i treća da se pretvaraju u skejtbord. Kada je pokazao mami super rolere i zamolio je da mu ih kupi, mama je odbila zato što je cena rolera bila veoma visoka. Dečak je ljutito izašao iz radnje. Mama je pokušala da ga odljuti ali nije uspela.
Dečak se zatvorio u svoju sobu i nikome nije otvarao vrata. Sledećeg jutra, kada je krenuo u školu, video je svoje drugove na super rolerima. Oni su se smejali što ih on nije imao. Dečak je bio potišten. Kada je tog dana stigao kući počeo  je da plače. Mama ga je tešila i rekla mu da su i njegove plave patike isto sjajne. Kada je mama izašla iz dečakove sobe, dečak je legao na krevet i počeo da razmišlja. Smislio je da on sam napravi igračku kakvu niko nema. Uzeo je alat, farbu, daščice  i počeo da pravi 3D vojnika. Dugo je radio, ali, na kraju, kada je završio bio je oduševljen svojim delom.
Sledećeg jutra, svi dečakovi drugovi su hteli da se igraju sa vojnikom, zato što niko od njih nije imao takvu igračku. Vojnik je čak i govorio, zato što je pravljen od magičnih dasaka. To je i za dečaka bilo iznenađenje i zato se veoma dugo i sa velikim ushićenjem igrao sa vojnikom.

Нема коментара: